Tuinen

Landschappelijke tuin te Bemmel

2016
opdrachtgever: Particulier

Gewenst is een natuurlijke inrichting van de tuin in aansluiting op het omringende landschap. Van belang zijn o.a.; verschillende zitplekken, speelruimte voor de kinderen, een boomgaard, moestuin, de bestaande vijver opschonen en meer beleefbaar maken en het creëren van voldoende privacy.

 

Kantoortuin Beuningen

2015

Tweede bij besloten prijsvraag, in samenwerking met Bulkens Architecten

 

Particuliere tuin  Oisterwijk

2013

Tuinplan voor een nieuwe inrichting van een bestaande tuin. De wens is om een sfeervolle en ‘gezellige’ tuin te creëren waarbij behoud van o.a. een aantal bestaande bomen, de trampoline, het houthok en hergebruik van de klinkerbestrating van belang is.

De brede inrit wordt middels het bestratingspatroon, waarbij onderscheid gemaakt wordt in een loopstrook en rijstrook, visueel versmald. Hier worden de gebakken klinkers (hergebruik) toegepast en bij de looplijnen in het terras en de tuin. Het terras is bestraat met Vietnamese hardsteentegels in een wildverband. De bomen en de plantenborders begrenzen de ruimte en zorgen voor intimiteit en een groen beeld. Het terras kent twee zitplekken: een louncheplek onder de dakvormige moerbeibomen en een eethoek. Diverse plantenpotten vergroten het groene beeld en brengen sfeer op het terras. Het gazon bied ruimte voor vrij spel, lekker luieren in de zon en trampoline springen. 

Erfinrichting Doetinchem

2012
dienstverband: Pouderoyen Compagnons

De bestaande monumentale boerderij met schuur wordt gerenoveerd tot woning en Bed & Breakfast. Het karakteristieke open erf wordt in ere hersteld, de aankleding blijft sober en is traditoneel. De leibomen voor het huis, een notenboom en struweel of hagen is in principe voldoende.

In de voormalige beeldenkas wordt een theehuis gevestigd. Aan de zuidzijde van het theehuis wordt een terras aangelegd en aan de noordzijde een klassiek vormgegeven moestuin.  Het fruit, de kruiden en de bloemen uit de moestuin kunnen worden gebruikt door het theehuis. De moestuin wordt aan de noordzijde  begrensd door een tuinmuur. Achter de tuinmuur bevindt zich de parkeerplaats voor bezoekers van zowel de theetuin als B&B.